week van de vrijwilliger

Iedereen doet het

doe mee

De campagne

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: die duizenden vrijwilligers zetten zich onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Kortom, iedereen doet het, en daar willen wij tijdens de week van de vrijwilliger mee uitpakken.

De week van de vrijwilliger loopt van zaterdag 4 maart tot en met zondag 12 maart. Slogan dit jaar is iedereen doet het: want of je nu 1x per jaar of 2 dagen per week vrijwilligerswerk doet, we zijn trots op je, en we willen dat iedereen dat weet.

Met deze campagne willen we aantonen dat vrijwilligerswerk belangrijk is. Een wereld zonder vrijwilligers draait vierkant, want beeld je eens in wat we zonder brandweermannen, voetbalcoaches, jeugdanimatoren, .. zouden moeten doen. Daarom worden alle vrijwilligers tussen 4 en 12 maart in de bloemetjes gezet. Dat kan door hen uit te nodigen voor een drink, door hen een kleine attentie te geven of door zelf een gepersonaliseerd kaartje te maken. En waarom ook niet de tijd nemen om stil te staan bij het vele werk dat vrijwilligers verrichten? De bezinningstekst die het zingevingsteam opstelde kan je op weg helpen!

Ook vorig jaar zetten we vrijwilligers in de bloemetjes. De campagne vorig jaar stond helemaal in het teken van vuur, want vrijwilligerswerk: dat is aanstekelijk!

Like de campagne op Facebook en bekijk hoe de week van de vrijwilliger leeft in Vlaanderen!